top of page

Produsele se livrează de către vânzător, direct la domiciliul cumpărătorului / adresa specificată de acesta.

Transportul se asigură prin firma de curierat.

Taxa de transport este de 19.90  RON. Comenzile peste 350 de lei beneficiază de livrare gratuită pe teritoriul Romaniei.

Expedierea comenzii se va face in termen de 5-10 zile lucratoare de la confirmarea comenzii. Veti primi un e-mail de confirmare atat in momentul plasarii comenzii cat si in momentul expedierii acesteia. Acest termen poate fi modificat de împrejurări independente de voința noastră, fără a depăși un termen de 10 zile lucrătoare, calculat de la data preluării comenzii dumneavoastră.

Comanda va fi expediată în ambalaje care să asigure securitatea transportului. Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată în timpul transportului produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi, revine transportatorului conform legislației locale în vigoare.

 

 POLITICA DE RETUR

Ne dorim întotdeauna ca clienții să fie complet mulțumiți de achizițiile lor. Dacă nu sunteți mulțumiți, vă vom accepta cu plăcere returnarea 

în termen de 14 zile calendaristice, contravaloarea acestuia fiind rambursată.

Retragerea din contract sau renuntarea la cumparare aplicabila doar persoanelor fizice (care au calitatea de Consumator).

Ne rezervam dreptul de a refuza cererea de retur in cazul in care se abuzeaza de dreptul de retur. In cazul retururilor multiple și a situației în care se abuzează de dreptul de retur, suntem în măsură să analizăm procesarea următoarei/următoarelor comenzi plasate.

Procedura de retur:

Pasul 1: Se notifica JURNAL DE JOACA asupra deciziei de retragere din contract. Aceasta notificare se poate face prin e-mail la adresa jurnaldejoaca@gmail.com; prin posta la adresa mentionata in sectiunea contact sau prin completarea formularului de renunțare la contract. Consumatorul are la dispoziție 14 zile de la primirea produselor pentru a anunța retragerea din contract. 

Pasul 2: Se trimite produsul (conform pasului 3 – Date returnare) la adresa notata in sectiunea CONTACT. Pachetul trebuie sa contina o copie a facturii fiscale de cumparare a produsului și/sau cererea de retur.

Returnarea produselor se poate face prin orice firma de curierat preferata de client respectand pasii mai sus mentionati. Coletele nu se pot expedia prin Posta Romana. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renuntare / returnare. Se recomanda returnarea produselor cu optiunea verificare colet. Nu ne facem responsabili de eventuale deteriorari ale coletului pe perioada transportului. Aceasta culpa revine firmei de curierat contractate.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere contractele la distanta incheiate conform art 16 din O.U.G 34.

Renunțarea la produsele cumpărate fără invocarea vreunui motiv, conform legii comerțului la distanță (O.U.G. nr. 34 / 2014 cu modificarile ulterioare).

 

Produsele vor fi returnate în aceeasi stare in care au fost expediate cu toate accesoriile si documentele care le-au însoțit și cu o copie a Facturii de achiziție. Returnarea unui produs fără accesorii (spre exemplu cuie de lemn, elastice, discuri, pahare de inox, tuburi de plastic, cilindrii colorati, fise de activitati etc) ale produsului va duce la diminuarea valorii produselor, conform celor menționate mai jos. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, pete, socuri, etc.. fara ca acestea sa fie aduse la conformitate.

Cheltuielile de returnare, respectiv costurile de livrare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 14 de zile de la data la care suntem informați cu privire la decizia dumneavoastră de retragere din contract, dar nu înainte de data recepționării bunurilor.

Sumele achitate prin modalitatea de plata online, prin card bancar, vor fi blocate automat pe contul clientului, de catre procesatorul de plati, si directionate automat catre contul bancar al jurnaldejoaca.com, in termen de aproximativ 72 de ore. Tinem sa atragem atentia ca acest proces se face automat, fara interventia vreunui angajat al jurnaldejoaca.com. Confirmarea comenzii se va efectua dupa verificarea si confirmarea incasarii. In situatia in care comenzile nu pot fi onorate, returul banilor se va face intr-un termen de maxim 5 zile lucratoare de la comunicarea catre client.


In situatia returnarii/deblocarii sumelor achitate online (la cererea clientului sau din cauza incapacitatii de a livra produsele), va rugam sa luati legatura cu banca emitenta a cardului deoarece in functie de protocolul pe care dumneavoastra l-ati semnat si incheiat cu banca, desi un reprezentant jurnaldejoaca.com solicita returnarea sumei, banca poate debloca valoarea intr-un termen de pana la 30 zile.
Diminuarea valorii bunurilor returnate (Conform O.U.G. Nr. 34/2014 Art. 14, Alin. 3)

Deoarece, în cazul vânzărilor la distanță consumatorul nu are posibilitatea de a vedea bunurile înainte de încheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage. Din același motiv, consumatorului i se permite să testeze și să verifice bunurile pe care le-a cumpărat în măsura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor.

Pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul trebuie să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin fizic real. De exemplu: consumatorul trebuie doar să verifice integritatea si compatibilitatea produselor, nu să le si foloseasca in scopul in care au fost produse. Produsele electronice (ex: pompa de apa) se probează numai prin pornirea și oprirea acestora, NU prin folosirea acestora în scopul în care au fost produse. Prin urmare, în timpul perioadei de retragere, consumatorul trebuie să mânuiască și să inspecteze bunurile cu grija necesară. 

Sunteți responsabil doar pentru diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipulări altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării bunurilor.

Manipulările acceptate pentru determinarea naturii, calității și funcționării bunurilor sunt:
– dezambalarea fără distrugerea sau deteriorarea ambalajelor originale, urmand instructiunile pentru despachetare fara deteriorarea produsului sau accesoriilor;
– inspectarea vizuală, tactilă și olfactivă (atunci când nu se încalcă prevederile de mai sus) a produselor;
– verificarea compatibilitatii produsului si/sau a accesoriilor acestora (daca este cazul) fara a deteriora produsul, accesoriile sau a-l folosi in scopul in care a fost produs. 

Daca un consumator își exercită dreptul de retragere după ce a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a bunurilor, consumatorul răspunde pentru eventuala diminuare a valorii bunurilor.

Acţiuni neacceptate care duc la diminuarea valorii produsului returnat:
– folosirea aparatelor electronice în orice alt mod decât testarea prin pornirea/oprirea aparatului;
– zgârierea, murdărirea, pătarea, impregnarea produselor cu substanțe externe;
–folosirea acestora in scopul in care au fost produse

Accesoriile (tuburi de plastic, pahare inox, cilindrii pictati, discuri pictate, creioane lemn, boluri inox etc) aflate în cutia produsului fac parte integrantă din produs. Ca urmare atunci când returnați un produs aveți obligația de a-l returna in ambalaje sigure pentru transport precum cutie de carton, folie cu bule, folie de plastic strech etc cu ambalajul original nedeteriorat, protejat prin înfoliere cu folie pentru ambalat din  împreună cu toate accesoriile acestuia. Lipsa accesoriilor dintr-un colet retur va duce la diminuarea valorii produsului. 

În cazul retragerii din contract, consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor care rezultă din manipularea bunurilor, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării bunurilor. În cazul în care bunul returnat prezintă urme de uzură, folosire, zgârieturi, lovituri, șocuri , accesorii lipsă consumatorul este responsabil în ceea ce privește diminuarea valorii bunurilor. Înainte de a returna produsul vă rugăm să protejați ambalajul original cu folie pentru ambalat din plastic stretch sau cu o cutie din carton. 

Valoarea produselor folosite, cu urme de uzură (pete, zgârieturi, îndoituri, fisuri, lovituri etc.) se accepta retur numai cu diminuarea valorii produsului. JURNAL DE JOACA nu comercializeaza produse refinisate, reconditionate sau provenite in urma unui retur cu urme de folosire etc. Valorea finală se stabilește în baza unui proces verbal de constatare si/sau a unei probe video de receptie care va fa fi comunicata dupa caz.  

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea  a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea proceduri de returnare supusa unor taxe de diminuare a valorii produsului.


Diminuarea se aplica intre 30%-75% din valoarea initiala a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicata catre client la receptionarea produselor modificate.
– daca produsele returnate au fost insotite de eventuale bonusuri/cadouri, trebuie returnate si acestea. In caz contrar, valoarea acestora se diminueaza din valorea returului.


Puteți solicita returul de produse în următoarele cazuri:
• Produs nefuncțional în primele 48 ore (2 zile lucrătoare) de la recepție. În cazul în care produsul achiziționat a fost livrat nefuncțional sau prezintă vicii de fabricație, acesta va fi înlocuit cu un produs funcțional, în urma notificării scrise sau prin prezentarea la sediu în termen de 48 de ore de la primirea produsului.
• Produs în colet deteriorat. Pentru produsele ale căror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzați recepția lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat și se întocmește un proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat în care să fie menționată starea coletului din momentul livrării. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor vă este transferat integral în momentul în care întrați în posesia fizică a produsului. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare.
• Produse livrate greșit. În cazul în care s-a livrat alt produs decât cel comandat.


Costurile de retur pentru situațiile prezentate mai sus (nu și în cazul renunțării la cumpărare) cad în sarcina magazinului nostru.


Mențiune
În toate cazurile de mai sus, cu excepția celui referitor la defectele în perioada de garanție, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite și însoțite de toate accesoriile și documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului sau diminuarea valorii acestuia.

Nu ne asumam responsabilitatea pentru daune de orice fel pe care Clientul sau orice alta terta persoana le-ar putea suferi ca rezultat rezultat al indeplinirii obligatiilor noastre conform Comenzii si nici daune care ar putea rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si cu atat mai putin pentru pierderea acestora. Nu ne asumam responsabilitatea pentru daune produse dupa livrare, inclusiv pierderea (de catre client) a unei sume de bani ca urmare a unei taxe de diminuare valoare produs (precum este descrisa mai sus)


Pasul 3 - După primirea confirmării returului consumatorul va expedia produsul de returnat pe cheltuiala proprie (exceptie fac produsele care prezinta neconformitati calitative) în maxim două zile lucrătoare. Pentru expediere consumatorul poate să opteze pentru orice firmă de Curierat Rapid ce activează pe piața din România.


Produsul de returnat va fi trimis la adresa:
JURNAL DE JOACA

Adresa: Str. Vale nr 57B, Sancraiul de Mures, jud Mures
Telefon: 0751111631

Obligatoriu pe colet se va menționa: Numele și prenumele, Adresa completă și Numărul de telefon al Expeditorului.

Persoanele juridice nu au drept de retur indiferent de modalitatea de achizitie (comanda online, livrare sau ridicare din magazin).

Legea care reglementeaza dreptul de retragere poate fi accesata aici: OUG 34/2014

bottom of page